برنامه نویس ارشد یا تازه کار؟ کدامیک برای تیم شما مناسب تر است؟
در زمان استخدام بیشتر کارفرماها تمایل دارن که بر روی کاندیداهایی که باتجربه هستن یا حداقل در حد متوسطی تجربه دارن تمرکز کنن و توجه کمتری به متقاضیهای کمتجربه نشون میدن. استخدام توسعهدهندههای ارشد یا میانی مزایای واضحی داره که همه ما از اون ها آگاه هستیم. بهعنوان نمونهای از این مزیتها اونها بادانش و تجربه چندساله و همچنین ارتباطات گسترده با کمپانیهای سطح بالا در حوزه کاری شما، وارد شرکت شما میشن. اما در مقابل توسعهدهندههای تازهکار هم مزایای فوقالعادهای دارن که معمولاً موردتوجه قرار نمیگیره و درنتیجه شرکتهای فناوری از پتانسیلهایی که نیروهای تازهکار میتونن برای اونها ایجاد کنن بیبهره میمونن. در اینجا ده دلیل که چرا شرکتهای فناوری باید توسعهدهندههای کمتجربه رو استخدام کنن رو بیان میکنیم.
1-پیدا کردن و استخدام توسعهدهندهی تازهکارِ خوب، آسونتره
به بیان ساده تقاضای بیشتری برای استخدام توسعهدهندههای ارشد به نسبت توسعهدهندههای کمتجربه وجود داره. یک توسعهدهنده ارشدِ بااستعداد، باتجربه و مشهور موقعیتهای شغلی خیلی خوبی داره تا از بین اونها انتخاب کنه. از طرف دیگه، تعداد توسعهدهندههای تازهکار بهمراتب نسبت به توسعهدهندههای ارشد بیشتره، بنابراین خیلی آسونتره که یک توسعهدهندهی تازهکار بااستعداد پیدا کنین و سر شرایط استخدام بهصرفه با او مذاکره کنین تا یک توسعهدهنده ارشد بااستعداد.
2-توسعهدهندههای تازهکار یاد میگیرن که با راه و روش شما کار کنن
وقتی موضوع راه و روش و قواعد کار به میون میاد، تجربهی کم توسعهدهندههای تازهکار برای اون ها یک مزیت محسوب میشه. توسعهدهندههای ارشد ممکنه عادتهای بد یا متضاد با راه و روش کاری شما داشته باشن و نیاز به صرف زمان و تلاش برای حذف این عادتها وجود داشته باشه. در مقابل، به این دلیل که توسعهدهندههای تازهکار تجربه کمتری دارند فرصت کمتری داشتن تا چنین عادتها و شیوههای توسعه نرمافزار در وجود اونها نهادینه بشه و به همین خاطر در حالت کلی قابلیت بیشتری دارن تا به روشهای کاری کمپانی شما عادت کنن. اگرچه تعداد کمی از شرکتها به سبک و راه و روش کاری خودشون وابستگی دارن، اما پیدا کردن توسعهدهندههایی که در ذهنشون جایی برای یادگیری سبک و فرهنگ شرکت دارن یک مزیته.
3-با تعامل مناسب، توسعهدهندههای تازهکار به نیروهای وفادار شما تبدیل میشن
وقتی با اشتیاق با توسعهدهندههای تازهکار رفتار میکنین و برای آموزش اونها زمان صرف میکنین این کار در آینده نتیجه مثبت داره. توسعهدهندههای تازهکار عموماً از کمبود دانش و تجربه خودآگاهی دارن و به همین دلیل قدردان فرصتی که در اختیار اونها و زمانی که به اونها اختصاص داده میشه هستن. این موضوع بهاحتمالزیاد منجر به وفاداری اونها به شرکت میشه و در وجودشون انگیزهای ایجاد میشه که برای موفقیت شرکت تلاش کنن و در نتیجه هر روز با اشتیاق بیشتری سرکار حاضر بشن.
4-توسعهدهندههای تازهکار می تونن راهکارهای جدید برای مشکلات قدیمی پیشنهاد بدن
حتی بهترین تیمها و کمپانیها گاهی اوقات در بعضی از پروژهها به بنبست میخورن. موقعیتهایی وجود دارن که توسعهدهندهها به مشکلاتی برمیخورن که راهحل اونها مشکل و گاهی غیرمنطقی به نظر میرسه. عموماً علت این مسئله اینه که افراد یکسانی (یک تیم خاص) برای مدت طولانی برای روی یک مشکل یا مشکلات مشابه کار میکنن و/یا به استفاده از یک ابزار مشخص برای حل نوع مشخصی از مسائل عادت کردن. یک توسعهدهنده تازهکار میتونه با نگاهی تازه به مشکلات نگاه کنه و راهحلها و راهکارهای مناسبی برای حل مشکلات پیدا کنه.
5-توسعهدهندههای تازهکار اشتیاق و کنجکاوی به محیط کار میارن
به این خاطر که توسعهدهندههای تازهکار زمان کمتری رو بر روی مشکلات مشابه تمرکز کردن با نگاه تازه بهکل صنعت شغلیشون نگاه میکنن و این موضوع میتونه بهصورت کلی در پیدا کردن بهترین و جدیدترین راهحلها در ارتباط با موضوعات این حوزه کاری مفید باشه. بهعلاوه شوق و اشتیاق و انرژی کلی که چنین فردی در پروژههای خود به کار میگیره چه از جنبه مسئولیتهای خودش و چه ایجاد انگیزه و اشتیاق در دیگران مفیده.
6-احتمال بیشتری وجود داره که توسعهدهندههای تازهکار با ترندهای جدید و افراد جوان و خلاق درزمینهٔ شغلی خودشون در ارتباط باشن
اگرچه توسعهدهندههای ارشد تجربه بیشتر و شبکه خوبی از توسعهدهندهها در سطح ارشد دارن، توسعهدهندههای تازهکار نبض ترند ها و چیزهایی که درزمینهٔ شغلیشون جدید هست رو در دست دارن. از نظر آموزشی، یک توسعهدهنده تازهکار بهتازگی تحت جدیدترین و بهروزترین روشها، مطالعات موردی و … قرار داشته بنابراین میتونه به بهروزرسانی دانش افرادی که مدت طولانیه در این حوزه فعالیت میکنن کمک کنن. بهعلاوه احتمال بیشتری وجود داره که توسعهدهندههای تازهکار با شبکهای از افراد جوان و خلاق مشابه خود که بهطور منظم در حال رشد هستن در ارتباط باشن.
7-توسعهدهندههای تازهکار انعطاف بیشتری دارن
توسعهدهندههای تازهکار بهتازگی کار خودشون رو شروع کردن و رویهمرفته از توسعهدهندههای ارشد و ردههای میانی جوانتر هستن. علاوه بر نداشتن عادتهای کاری بد و بودن در معرض جدیدترین اطلاعات فنی، جوان بودن یک توسعهدهنده تازهکار در حالت کلی به این معناست که نسبت به توسعهدهندههای ارشد در حوزه خود، در مرحله متفاوتی از زندگی قرار داره و نیازها و نگرانیهای متفاوتی داره. بهعنوانمثال احتمال کمتری وجود داره که دغدغه مسائلی مثل بچهدار شدن یا یاز نشسته شدن رو داشته باشن، بنابراین تمایل دارن که مدتزمانهای طولانیتری رو در روز کار کنن و همچنین به دلیل تجربه پایینتری که دارن، انتظار دریافت حقوق کمتری دارن.
8-توسعهدهندههای تازهکار تمایل بیشتری دارند که بر روی تسک ها (وظایف) روتین کار کنن
توسعهدهندههای تازهکار قابلیت بیشتری دارن که بر روی کارهای کوچیک اما ضروری و روتین مثل Debug کردن کار کنن. سپردن این کارها به توسعهدهندههای تازهکار زمان زیادی از توسعهدهندههای ارشد را آزاد میکنه و این امکان رو برای اونها ایجاد میکنه که بر روی مشکلات ساختاری بزرگتر کار کنن. البته اگر یک توسعهدهنده تازهکار تمایل داشته باشه که بر روی کارهای اساسیتر تمرکز کنه، تیم شما باید این موقعیت رو براش فراهم کنه، اما بهصورت کلی توسعهدهندههای تازهکار تمایل بیشتری دارن که بر روی چیزهای کوچیک کار کنن تا یک توسعهدهنده ارشد.
9-آموزش توسعهدهندههای تازهکار برای هم توسعهدهنده تازهکار و هم توسعهدهنده ارشد مفیده
معمولاً چیزهایی زیادی وجود داره که یک فرد تازهکار میتونه از توسعهدهندههای ارشد یاد بگیره، بنابراین رابطه استاد-شاگردی بهصورت طبیعی بین اعضای تیم شکل میگیره. این رابطه نیازی نیست که حتماً بین دو نفر برقرار بشه. تعدادی از اعضای تیم یا همه تیم میتونن در زمان نیاز، نقش استادی رو ایفا کنن. همین موضوع شرایطی رو فراهم میکنه که توسعهدهندههای ارشد در پروسه راهنمایی کردن نیروهای تازهکار گاهی به چالش بیفتن و مهارتهاشون بهروز و تقویت بشه.
10-فرصت دادن به نیروهای تازهکار برای کل حوزه کاری مفیده
درنهایت، زمانی که یک فرد بهتازگی بهعنوان یک توسعهدهنده شروع به کار میکنه، به کمپانیهایی نیاز داره که بهش فرصت کار کردن و تجربه کردن بده. بنابراین برای حمایت و کمک به توسعهدهندههای جدید و تازهکار نیازه که به اونها فرصت بدیم تا خودشون رو شکوفا کنن. این موضوع نهتنها برای نسل بعدی توسعهدهندهها عادلانه ست – بالاخره همه توسعهدهندهها زمانی تازهکار بودن – همچنین از رکود این صنعت جلوگیری میکنه. اگه امروز به رشد توسعهدهندههای تازهکار کمک نکنین، در آینده توسعهدهنده ارشد مناسبی وجود نخواهند داشت که اون رو استخدام کنین. بنابراین استخدام توسعهدهندههای تازهکار بهنوعی به رشد حوزه کاری شما کمک میکنه.
توسعهدهنده ارشد (Senior Developer) کیست؟
یک دیدگاه برای “برنامه نویس ارشد یا تازه کار؟ کدامیک برای تیم شما مناسب تر است؟”
سلام این خانم بنفشه قصر فخری آشپزی هم میکنه؟!!!!