فضای کار اشتراکی چیست؟

فضای کار اشتراکی چیست؟

فضاهای کار اشتراکی فضاهایی مشابه به دفتر کار در یک شرکت هستند که در آن افراد در یک محیط کاری در کنار هم می‌نشینند و کارهای روزانه خود را انجام می‌دهند، با این تفاوت که در یک دفتر کار افرادی که در یک محیط در کنار هم کار می‌کنند معمولا توسط یک شرکت استخدام شده اند و برای رسیدن به یک هدف مشترک تلاش می‌کنند. اما در فضاهای اشتراکی افراد مستقل از یکدیگر و بدون نیاز به ارتباط و تعامل با دیگر افراد بر روی پروژه‌ی شخصی خود کار می‌کنند.

 

چه کسانی از فضای اشتراکی استفاده می‌کنند؟

فضاهای اشتراکی معمولا مناسب افرادی است که به یک محیط کاری ارزان قیمت با امکانات مناسب نیاز دارند. این محیط ها فضایی را فراهم می‌کنند که افراد به تنهایی یا در کنار تیمشان برای روی پروژه های شخصی کار کنند و همزمان از مزایای بودن در یک گروه بزرگ از افراد و تعاملات اجتماعی، شبکه سازی و یادگیری از سایر افراد نیز بهره مند شوند. به همین دلیل فضاهای اشتراکی باعث افزایش انگیزه و بهره وری در کار می‌شود و این موضوع فضای اشتراکی را به یک محیط ایده‌آل برای فریلنسرها و تیم های استارتاپی تبدیل می‌کند.

 

فضای کار اشتراکی

 

فضای اشتراکی برای فریلنسرها

یکی از گروه هایی از افراد که فضای اشتراکی برای آن ها بسیار مفید و کارآمد است، فریلنسرها هستند، فریلنسرها معمولا به تنهایی و در خانه کار می‌کنند که این حضور مداوم در خانه باعث حواس پرتی و نداشتن تمرکز می‌شود. همچنین عدم داشتن تعامل با سایر افراد در محیط‌های اجتماعی نیز کاهش انگیزه و بازدهی را به همراه خواهد داشت.

یکی از دلایلی که فضاهای اشتراکی را به یک مکان ایده آل برای فریلنسرها تبدیل می‌کند این است که، علاوه بر اینکه  به تنهایی بر روی پروژه‌های خودشان کار می‌کنند به صورت همزمان از مزیت‌های اشتغال در یک محیط بزرگ و بودن در جامعه و همچنین از مزایای آزادکاری بهره‌مند می‌شوند.

 

فضاهای کاری اشتراکی چه امکاناتی دارد؟

فضاهای اشتراکی معمولا با دریافت هزینه‌ای مقرون به صرفه امکانات و ابرازهایی که افراد در حین کار کردن به آن نیاز دارند را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. به عنوان مثال امکاناتی از قبیل اینترنت، میز و صندلی، پرینتر، فضایی برای برگزاری جلسات و …

فضاهای کاری مختلف با توجه به اندازه و مجهز بودن ممکن است فضاهایی برای استراحت، بازی و … را نیز برای افراد فراهم کند.

 

فضاهای کاری اشتراکی در ایران

با توجه به مزایایی که فضای کار اشتراکی برای افراد و تیم ها دارند. تعدادی فضای اشتراکی نیز در ایران ایجاد شده است. از نمونه این فضاهای اشتراکی موجود در تهران می‌توان به فینووا، که وابسته به بانک آینده و مستقر در دانشگاه امیرکبیر است و فضای کاری مشترک زاویه که متعلق به شتاب دهنده آواتک بوده و در دانشکده فنی دانشگاه تهران مستقر است اشاره داشت. از فضاهای کاری مشترک دیگر درشهرهای دیگر می‌توان رایکسب را در تبریز و هنایش در اصفهان را نام برد.

البته از میان فضاهای اشتراکی نام برده شده تنها زاویه محیط کاری برای فریلنسرها را دراختیارها آن ها قرار می‌دهد و سایر فضاها محیط هایی برای استقرار تیم های استارتاپی هستند. اما برای فریلنسرهایی که به تنهایی کار می کنند و به یک محیط آرام، با امکانات مناسب در خارج از خانه برای تمرکز نیاز دارند، کتابخانه یا برخی از کافی شاپ های سطح شهر نیز می‌تواند محیط مناسبی باشد.

 

منابع:

http://sabketo.com/coworking-space
https://en.wikipedia.org/wiki/Coworking

امتیاز دهید

ارسال شده در 09 فروردین 1396

3 دیدگاه برای “فضای کار اشتراکی چیست؟”

  • با سلام، ممنون از مقاله مفیدتون، مجموعه هاوش واقع در مشهد ارائه دهنده فضای کار اشتراکی در دوشعبه با امکانات کامل و فضایی مناسب می باشد که در لیست شما آورده نشده است. ممنون میشم به لیستتون اضافه کنید.شاید برای دوستان مشهدی مفید واقع شود. با تشکر
    آدرس سایت: https://havosh.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *