امروز 13 آذر 1403

نحوه شکایت از طرف مقابل به محاکم قضایی چگونه است؟

با توجه به قوانین سایت، پارسکدرز به عنوان واسطه میان خریدار و مجری فعالیت می‌نماید و در بهترین حالت همواره سعی در تسهیل کردن انجام معاملات و ایجاد رضایتمندی هر دو طرف دارد. با توجه به اینکه حل اختلاف پروژه‌های پارسکدرز به دلیل پیچیدگی‌های فنی و علمی و نیاز به دانش تخصصی در آن زمینه خاص دارد، خریدار و مجری توافق می‌کنند که درصورت پیشامدن هرگونه اختلاف، مرجع اولیه‌ی حل اختلاف تیم داوری پارسکدرز باشد.

 

حال اگر بر اساس دلایل ذکرشده در بند ۲ قوانین، تیم داوری پارسکدرز از داوری خودداری کند، در مرحله اول شاکی، شکایت خود را به صنف مربوطه (به‌عنوان‌مثال سازمان صنفی رایانه‌ای) ارجاع داده تا طرفین دعوی اعم از کارفرما و مجری در محل مذکور حضور یافته تا داور یا داوران به شکایت آن‌ها ترتیب اثر دهند.

پس از سپری شدن آن مرحله چنانچه نتیجه مطلوب حاصل نشود و شاکی تمایل به اقامه دعوی داشته باشد نیاز است درخواست خود را مستقیماً از مراجع قضایی دیگر پیگیری کند، با توجه به اینکه پروژه‌ها و قراردادهای سایت پارسکدرز در دسته‌ی توافق‌های حقوقی است،

– درصورتی‌که مبلغ قرارداد زیر ۲۰ میلیون تومان باشد نیاز است دعوی خود را از طریق شورای حل اختلاف پیگیری کند.

– درصورتی‌که مبلغ قرارداد بیش از ۲۰ میلیون تومان باشد نیاز است دعوی حقوقی خود را به دادگاه عمومی حقوقی ارجاع داده و پرونده خود را پیگیری کند.

در پروسه حل اختلاف و شکایت، پارسکدرز پس از دریافت نامه‌ی رسمی از طرف مراجع ذی‌ربط اطلاعات کاربر (اعم از IP و سایر اطلاعات تماس) را در اختیار شخص شاکی یا مرجع قضایی قرار خواهد داد و همکاری لازم را با آن مراجع خواهد داشت تا بهترین نتیجه حاصل شود.

 

پلیس فتا و حوزه مسئولیت آن

پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ایران یا پلیس سایبری ایران با نام مختصر پلیس فتا که یک واحد تخصصی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است که وظیفه آن جلوگیری و مبارزه با جرایم رایانه‌ای است. موضوعاتی که مورد پیگیری پلیس فتا قرار می‌گیرد:

  • ایجاد فیشینگ (کلاه‌برداری اینترنتی) و جعل،
  • سرقت اینترنتی، هک و نفوذ، جرائم سازمان‌یافته رایانه‌ای
  • پورنوگرافی (موارد سوء اخلاقی)
  • تجاوز به حریم خصوصی افراد
  • دسترسی غیرمجاز، برداشت اینترنتی غیرمجاز از حساب‌های بانکی اشخاص
  • شنود غیرمجاز
  • جعل رایانه‌ای
  • تخریب و اخلال در داده‌ها و سامانه‌های رایانه‌ای و مخابراتی
  • و …

از جمله مشکلاتی که در صورت پیش‌آمد در سایت پارسکدرز در زیر مجموعه مسئولیت‌های پلیس فتا قرار می‌گیرد:

  • هتک حرمت و توهین – به عنوان مثال در گفتگو طرف مقابل اقدام به فحاشی و توهین مکرر کند.
  • خیانت در امانت – به عنوان مثال مجری از Username  و Passwordای که خریدار برای انجام کار در اختیار او قرار داده‌است سو استفاده کند یا از قالبی که خریدار در اختیار مجری قرار داده است برای مقاصد شخصی استفاده کند.
  • کلاهبرداری – زمانی که مجری با فریب پیش از تحویل پروژه خریدار را متقاعد کند وجهی را به حساب او پرداخت کند و درنهایت کار را تحویل ندهد و مرتکب کلاهبرداری شود.
  • و …

معمولاً اختلافات ایجادشده در سایت پارسکدرز در دسته این تخلف‌ها قرار نمی‌گیرد، اما درصورتی‌که اختلافاتی ازاین‌دست ایجاد شد پس از در جریان قرار دادن بخش پشتیبانی سایت می‌توانند به پلیس فتا شکایت کنند. در چنین شکایت‌هایی نیز مانند شکایت‌های حقوقی، پارسکدرز پس از دریافت نامه‌ی رسمی از طرف مراجع ذی‌ربط اطلاعات کاربر (اعم از IP و سایر اطلاعات تماس) را در اختیار شخص شاکی یا مرجع قضایی قرار خواهد داد و همکاری لازم را با آن مراجع خواهد داشت تا بهترین نتیجه حاصل شود.

 

مراحل شکایت به پلیس فتا:

برای در جریان قرار دادن پلیس فتا از تخلف صورت گرفته و شکایت از شخص مظنون می‌توانید در وبسایت پلیس فتا به بخش ثبت گزارش مردمی مراجعه کنید و گزارش شکایت خود را در بخش مربوطه ثبت کنید. کارشناسان پلیس فتا در اسرع وقت با شما تماس می‌گیرند و موضوع را پیگیری می‌کنند. بعدازاین پیگیری به‌احتمال‌زیاد شما را به یکی از دادسراهای جرایم رایانه‌ای ارجاع خواهند داد. پس از تشکیل پرونده، با توجه به اهمیت موضوع، رسیدگی به آن بر اساس روال‌های قانونی به جریان خواهد افتاد.